Home » » Όταν η γυάλα έσπασε (part2)

Όταν η γυάλα έσπασε (part2)


Διαβάζοντας το πρώτο άρθρο κάποιοι θα είπαν «Πάει ο doc τα έχασε», δεν τους αδικώ, όταν  ζείς σε μια κοινωνία κρίσης, φόβου ,τρομοκρατίας, άγνοιας, αδιαφορίας, ωχαδερφισμού και
συμφεροντολογίας ( σε τι ωραία κοινωνία που ζούμε ρε γαμώτο) είναι απόλυτα λογικό για κάποιους οι απόψεις, οι ιδέες και οι προοπτικές για την δημιουργία μιας ανατρεπτικής πρωτοβουλίας και η πάλη για την διάδοση της, να φαντάζει ουτοπική και αδιανόητη. Το ίδιο αδιανόητο φαντάζει για κάποιους άλλους η ιδέα πως ένας πλανήτης ολόκληρος κατευθύνεται από τους «Scull and Bones» (Κρανίο και Οστά),από τους Illuminati  και Opus Dei (και άλλες εταιρίες της καθολικής εκκλησίας καθώς και άλλων θρησκειών) μέχρι τα μέλη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ (βλ. Διαμαντοπούλου) και άλλες παρόμοιου τύπου «εταιρίες» και λέσχες.                                                                         
Από την άλλη μεριά επικρατεί η ιδέα πως παγκόσμιος μαργιονετίστας είναι ο κάτοικος του Λευκού Οίκου . Μόνο που κάποιοι ξεχνούν την δύσκολη οικονομική θέση, την πτώση των χρηματιστηρίων και την παρ' ολίγο πτώχευση τραπεζών και βιομηχανιών (αυτοκινητιστικών κυρίως) που γνώρισε πριν από μικρό χρονικό διάστημα η Αμερική. Πού βρέθηκαν τα λεφτά;; Δανεισμός και πάλι δανεισμός, μεγάλος - εξευτελιστικός και με πολλούς όρους, το χειρότερο όμως είναι το ποιος είναι ο δανειστής της Αμερικής, ο μέχρι πρότινος μεγάλος της εχθρός ( αφού κατέρρευσε η ΕΣΣΔ) η κομμουνιστική Κίνα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας έχει αρχίσει και διαπιστώνει πως αυτός που κουνάει τα νήματα της παγκόσμια οικονομίας είναι οι μεγάλες πολυεθνικές ,οι μεγάλες τράπεζες ,οι βιομηχανίες οπλικών συστημάτων και οι διάφοροι χρηματιστηριακοί οίκοι.  Αν κοιτάξετε πίσω σας και σκάψετε λίγο στο μυαλό σας θα επανέλθουν οι μνήμες από τα εγκλήματα διάφορων εταιριών που για κάποιους λόγους ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τις διεφθαρμένες πολιτικές επιρροές και τις χρηματοπιστωτικές καταστροφές. Τι σας έρχεται στο νου;;; Μια από τις μεγαλύτερες κομπίνες που στήθηκαν και οδήγησε στην μεγαλύτερη εταιρική χρεοκοπία της Enron και την μεγαλύτερη λογιστική απάτη της WoldCom και όλα αυτά με σκοπό το κέρδος σε βάρος των πολιτών. Μία από τις βασικότερες κομπίνες που στήνονται είναι τα συμβόλαια για τις αμυντικές προμήθειες και η Ελλάδα σιγά που θα έμενε απ' έξω ( αν θυμάστε ένα γκριζομάλλη φτωχό κυριούλη που κατά λάθος αγόρασε κάτι υποβρύχια που γέρνουν λίγο και προεκλογικά πήγε διακοπές στα VIP κελιά του Κορυδαλλού γιατί ήθελε να αλλάξει λίγο την θέα από της Αρεοπαγίτου) και μην ξεχνάμε τον γεωλογικό πλούτο που μπορεί να έχει μια χώρα (πχ πετρέλαιο/φυσικό αέριο). Παρακλάδι και μεγάλος χειραγωγός  όλων αυτόν δεν θα μπορούσε να είναι κανείς άλλος από τις διάφορες μαφίες και λόμπι που έχουν αναπτυχθεί και αποκτήσει δύναμη και πλούτο.
Αφού λοιπόν θέσαμε κάποιες βάσεις με το ποιους έχουμε να κάνουμε (και αφού οι περισσότεροι έχετε τρομοκρατηθεί) πρέπει να θυμηθούμε πως ότι αποφάσεις και διαταγές να δίνουν όλοι αυτοί για να πραγματοποιηθούν πρέπει να οικειοποιηθούν και να θεσπιστούν μέσο νόμων και αποφάσεων των εκάστοτε κρατών. Θα μου πείτε και που είναι το δύσκολο;; Ποιος θα τους αντισταθεί;; Ποιόοοοοςς;;;;;;; ΕΣΥ  και ο κάθε εσύ, αλλά όχι μόνος. Και εκεί είναι που φτιάχνεται το εμείς, το συλλογικό, η βάση και η δύναμη. Το ΕΜΕΙΣ  είναι που τους φοβίζει, που τους τρομοκρατεί. Με το εμείς μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Θυμηθείτε την λαϊκή ρήση « Την φωνή του λαού την φοβάται και ο ίδιος ο θεός». Προσπαθούν χρόνια να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι έχει καταφέρει και τι είναι ικανή να  κάνει η συλλογική, μαζική, ενωμένη, αγωνιστική, λαϊκή δύναμη. Η δύναμη του λαού με τις μαζικές κινητοποιήσεις είναι αυτή που μας πρόσφερε τα αγαθά και τα κεκτημένα που απολαμβάνουμε σήμερα και λόγο της αδιαφορίας μας κοντεύουμε να τα χάσουμε. Με τι μάτια θα αντικρίζατε και πως θα τολμούσατε να σηκώσετε το βλέμμα και να κοιτάξετε κατάματα τους αγωνιστές που έχασαν την ζωή τους στο Σικάγο, στη Χιλή, στο Παρίσι τον Μάι του ΄68, τους εργάτες του Λαυρίου, στους φοιτητές του Πολυτεχνείου και σε τόσες αμέτρητες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να έχεις εσύ σήμερα το 8ωρο σου, τον ωραίο εργασιακό χώρο ,μισθούς ,επιδόματα ,άδειες. ααααααααα γαμώτο ξέχασα. ΔΕΝ τα έχεις πιά, γιατί όταν σου τα στερούσαν εσύ δεν μίλησες ,εσύ δεν φώναξες, εσύ δεν σηκώθηκες από τον καναπέ σου, δεν αγωνίστηκες. Εφησυχάστηκες πως άλλοι θα το κάνουν για σένα, αυτοί που έβλεπες να κατακλύζουν τους δρόμους, τις πλατείες, να κάνουν καταλήψεις, να φωνάζουν και συγκρούονται με την αστυνομία. Τόσο μεγάλη ήταν η αγανάκτηση σου που άλλαξες κανάλι..
Dr. Όου

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template