Home » , » Τεύχος #17: Μνημόνιο - Όχι σε όλα!

Τεύχος #17: Μνημόνιο - Όχι σε όλα!

Αυτοκτονίες
Πάνω από 2.500 αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών, από το 2011 έως σήμερα, η πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν θύματα της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας.

Υποσιτισμός παιδιών
Πάνω από 500.000 παιδιά βρίσκονται σε κατάσταση υποσιτισμού αυτή την στιγμή στην ελληνική επικράτεια. Περιστατικά λιποθυμίας λόγω ασιτίας, παρατηρούνται καθημερινά σε διάφορα σχολεία της χώρας, ενώ πολλοί γονείς προτιμούν να σταματήσουν τα παιδιά τους από το σχολείο γιατί αυτά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους.


Επίπεδο φτώχειας
Ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 23,7%. Τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών έτους 2011 δείχνουν ότι το 21,4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια. Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ανέρχεται σε 3.403.000 άτομα.

Ανεργία
Σύμφωνα με την Eurostat η ανεργία στην Ελλάδα μέχρι τον Μάιο ανήλθε στο 23,1%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 53,8%. Από το Μάιο μέχρι σήμερα η ανεργία έχει ανέβει πάνω από το 25%, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, πράγμα που σημαίνει πως το πραγματικό νούμερο ξεπερνά το 30% και το 1.200.000.

Χρεοκοπημένοι δήμοι και περιφέρειες
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι συνολικές τραπεζικές υποχρεώσεις των δήμων ανέρχονται στα 1,7 δισ. ευρώ, και τα χρέη προς τρίτους σε 1 δισ. ευρώ.

Κατάθλιψη και ψυχικά νοσήματα
Στην Ελλάδα, η χρήση των αντικαταθλιπτικών σε σχέση με το 2006 έχει αυξηθεί κατά 35% και των αντιψυχωτικών κατά 18%. Το φαινόμενο αποδίδεται στην ανεργία. Η αύξηση των ψυχικών διαταραχών, του εθισμού και εξάρτησης από ουσίες και της θνησιμότητας από ισχαιμική καρδιοπάθεια, είναι οι πιο εμφανείς επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία.

189,1% ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ 2013
Το χρέος στο τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 340.6 δισ. ή 175,6% του ΑΕΠ, ενώ το 2013 προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 346.2 δισ. ή 189,1% του ΑΕΠ.

Ύφεση και έλλειμμα
Η ύφεση το 2012 εκτιμάται πλέον στο 6,5% του ΑΕΠ. Για το έτος 2013 το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται στα 9,4 δισ. Ευρώ

Υγεία
Το ποσό που θα διατεθεί από το κράτος για την υγεία που περιγράφονται στον προϋπολογισμό μαζί με την έκτακτη επιχορήγηση των Νοσοκομείων φτάνουν στο ύψος των 4.800 εκατ., δηλαδή μόνο 2,6% του ΑΕΠ.

Παιδεία
Τελειωτικό χτύπημα στην παιδεία θα φέρουν τα καινούργια μνημονιακά μέτρα :
Συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ .
Περικοπή του κόστους των βιβλίων των μαθητών, καθώς θα χρεώνονται στους γονείς με υποχρέωση επιστροφής.
Εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους του μη μόνιμου προσωπικού της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Μείωση της κρατικής επιχορήγησης στους κρατικούς και μη κρατικούς φορείς, όπως Ομοσπονδίες, Αθλητικά Κέντρα, Θέατρα, Μουσεία, Φεστιβάλ,.
Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων .

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template